Skip to content

Kod Francuza

Facebook-f Instagram
0.00RSD 0 Cart
Kod Francuza, logotip, sirevi kod francuza, sir, cheese, wine, vino
Menu
  • Početna
  • O nama
  • Prodavnica
  • Meni
  • Kontakt
0.00RSD Cart
Menu
  • Početna
  • O nama
  • Prodavnica
  • Meni
  • Kontakt
Kod Francuza, logotip, sirevi kod francuza, sir, cheese, wine, vino
0.00RSD Cart

Vaša korpa je trenutno prazna.

Nazad u prodavnicu

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese

Sir vous plait !

Kalenić pijaca
(ulaz na pijacu kod GO Vračar, lokal 216),
Beograd, Vračar
Radno vreme: 8h – 16h

Čubrina 10
Beograd, Stari Grad
Radno vreme: 8h – 23h

  • +381 64 648 4090
  • info@kodfrancuza.rs
  • Uslovi korišćenja
Ver-by-VBM-2c
sclogo_156x83
visa_pos_fc
mc_acc_opt_70_1x
ms_acc_opt_70_1x
AMERICAN EXPRESS BLUEBOX
dina

©2020 Kod Francuza. All Rights Reserved.

Kalenić pijaca
Kod francuza, francuski sirevi i vina, cheese, fancuski sir, sir, french

Kalenić pijaca

Radno vreme: 8h – 16h

Pogledajte mapu
Čubrina
Čubrina 10

Čubrina

Radno vreme: 8h – 23h
Pogledajte mapu
Reblochon
reblochon

Reblochon

2.050 RSD / kom

Reblochon je sir iz Alpa, sirovo kravlje mleko, kremasti sir savršen za pravljenje jela koja se zovu tartiflette.

Naruči
Mladi Cantal
young cantal

Mladi Cantal

2.890 RSD / 1 KG

Proizvodi se od ne kuvanog presovanog kravljeg mleka.Maturira oko 6 meseci.Potiče iz regije Haute Auvergne, centralna regija FrancuskeCantal je tvrd sir, voćkastog ukusa koji se proizvodi na tradicionalan način 2000godina na istom područjuPodručje Cantal-a je pokriveno ugašenim vulkanima, odakle i dobija jedinstvenu aromu.

Naruči
Bruche de Chèvre

Buche de Chèvre

3.100 RSD / 1 KG

Buche de Chevre proizvodi se u regiji Savoja u francuskim Alpima. Čvrsti, okrugli presovani sir pravi se od sirovog kozjeg mleka. Poput sličnog kravljeg Tomme de Savoie , koji se proizvodi u istom regionu, i Buche de Chevre može razviti prirodnu koru tokom perioda odležavanja od najmanje sedam nedelja. Sir razvija karakterističnu pahuljastu sivu koru koja često pokazuje šarene mrlje. Buche de Chevre je prekriven gustom sivom korom nalik antilopu koja je često prošarana mrljama žute, crvene i bele boje kalupa. Unutrašnjost sira je boje slonovače, dok je tekstura savitljiva i glatka. Aroma kore je oštra (“barnyard”), I podseća na životinje, zemlju i mokro lišće.Ukus je slatkast isprva, sa kiselim citrusnim notama, koje pogadjaju čula istog trenutka. Kad oštrina i otupljujuća oporost jezika nestanu, arome putera, breskve i lešnika ostaju jos dugo.Uparite ga sa belim vinom kao kao što je Chignin, Apremont ili Roussette.

Naruči
La crem
puter

Puter La Crem

3.750 RSD / 1 KG

U Francuskoj postoji više vrsta putera, recimo ovaj što mi imamo u radnji je puter ‘La Crem’ prefinjene teksture i ukusa pasterizovan je 97% i sadrži 3% laktoze.

Naruči
Kozji Tomme
kozji tomme

Kozji Tomme

4.580 RSD / 1 KG

Sir prelepe arome koji se istopi u vašim ustima dajući osećaj prijatnosti, topline i uživanja.Sir od kozijeg mleka iz prelepog predela Berry

  • mek i fin
  • mlečno beo iznutra, sa braon koricom spolja
  • lepo se slaže uz meka vina, naš predlog su: crveno vino Bourgogne ili Sauvignon blanc
Naruči
Cvetni sir
cvetni sir

Cvetni sir

4.190 RSD / 1 KG

Cvetni sir Napravljen od ne pasterizovanog Kravljeg mleka. Proizvodi se na istom području kao i Munster, Alpi d’Allgau u Nemačkoj.Cvetni sir je presovana pasta, koja sazreva sa suvim cvetom jagode, ruže, sena i drugog cveta.Cvetne latice zalaze duboko u sir i daju drugačiju ukusnu notu.

Naruči
Roquefort
roquefort

Roquefort

4.190 RSD / 1 KG

Dobio je ime po malom mestu Roquefort u planinama Combalou u regiji Aveyron.Maturira 3 – 5 meseci, jedinstven je po specifičnom mirisu i ukusu.Raquefort odlično ide uz vino, orahe, crni hleb ili kao kontrastni detalj jela. Raquefort je dostupan u našoj prodavnici, uskoro je dostupan i za online naručivanje na kućnu adresu putem našeg sajta!

Naruči
Gruyer
gruyer

Gruyer

6.980 RSD / 1 KG

Ovaj švajcarski sir je iz iste porodice kao i emmental i compté. Ono što je u Francuskoj compté to je u Švajcarskoj gruyère. Neutralnog je mirisa, orašastog ukusa. Kora mu je spolja svetlo braon, a iznutra je boje slonovače.Sem kao posluženje na dasci, može se kombinovati i u jelima, koristi se npr. za fondu.

Naruči
Itchebai

Itchebai

4.350 RSD / 1 KG

Mešavina kozijeg i ovčijeg mleka. Potiče sa francuskih Pirineja. Nežne teksture i ukusa.

Naruči
Pays d’Oc IGP Le Petit Pont
Kod Francuza, vina kod Francuza, vina, wines, wine mix, le petit pont

Pays d’Oc IGP Le Petit Pont

2.100 RSD

Naruči
Cabardès AOP château Auzias cuvée Petits messieurs
Kod Francuza, vina kod Francuza, vina, wines, wine mix, auzias

Cabardès AOP château Auzias cuvée Petits messieurs

2.200 RSD

Regija: Languedoc/ Crveno vino, duboke boje rubina. Eksplozivnog mirisa arome svežeg crvenog voća, borovnica, kompota i slatke nijanse duvana. Ukus izaziva složen i elegantan utisak na srednjim nepcima, pune je i okrugle strukture sa glatkom završnicom uz svilene i nežne tanine.

Naruči
Cahors AOP Pigmentum Malbec
Kod Francuza, vina kod Francuza, vina, wines, wine mix, malbec

Cahors AOP Pigmentum Malbec

2.200 RSD

Regija: jugo-zapadni Lot Snažne arome crvenog i crnog voća. Tanini su dobro obloženi voćem. Moderno, ukusno vino, rođeno iz velikog hedonizma.

Naruči
Le petit pont rosé IGP Pays d’Oc
Kod Francuza, vina kod Francuza, vina, wines, wine mix, le petit pont rose, roze vino

Le petit pont rosé IGP Pays d’Oc

2.100 RSD

Regija: Languedoc Vino bledo roze boje. Mirisne note jagode i maline i istaknute note ruže. Savršeno letnje vino za one čiji ukus voli živahno i veselo osećanje. Uživajte!

Naruči
Mix 4 vrste sira 2
Kod Francuza, ketering, sir, cheese, francuski sirevi, french cheese

Mix 4 vrste sira

1.400 RSD

Brie, Comté, Tomme de savoie, Baskeriu (Ovčiji) (400gr)

Naruči
Mix 4 vrste sira 1
Kod Francuza, ketering, sir, cheese, francuski sirevi, french cheese

Mix 4 vrste sira

1.400 RSD

Bleu D’auvergne, Brie, Comté, Tomme de savoie (400gr)

Naruči
Montagne
Kod Francuza, ketering, sir, cheese, francuski sirevi, french cheese, Montagne

Montagne

1.020 RSD

Raclette, Tomme de savoie, Comté / 150gr

Pršuta / 100gr​

Krekeri, orašasti plodovi, masline.

Naruči
Nice
Kod Francuza, ketering, sir, cheese, francuski sirevi, french cheese, Nice

Nice

1.150 RSD

Emmental, Comté, Itche bai koziji-ovčiji / 150gr

Pršuta (100gr)

Krekeri, orašasti plodovi, masline.

Naruči
Pariz
Kod Francuza, ketering, sir, cheese, francuski sirevi, french cheese, Pariz

Pariz

1.050 RSD

Comté, Brie, Bleu d’auvergne / 150gr

Pršuta / 100gr  

Masline, krekeri, orašasti plodovi

Naruči
Daska

Daska

1.300 RSD

Krug, pravugaonik ili kvadrat.

Naruči
Comté
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, comte

Comté

4.210 RSD / 1 KG

Tekstura Comtea je glatka i gusta, retko ima male rupe. Boju sira određuje  sezona u kojoj je proizveden; Comte proizveden u toplijim mesecima, kada su krave na pašnjaku, izgledaće žući, dok će Comte proizveden u hladnim mesecima, kada se krave hrane lokalno ubranim senom, biti bleđi.

Comte se sjajno kombinuje sa belim vinim iz regiona Jura, sa njihovim aromama sušenog voća i začina. Takođe se može upariti sa raznim drugim suvim belim vinima, mladim crvenim i šampanjcem.

Naruči
Fourme d'ambert
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, plavi sir, fourme d ambert

Fourme d'ambert

3.690 RSD / 1 KG

Unutrašnjost je krem boje i obeležena je obilnim plavim venama. Tekstura je malo otvorenija i kremastija od Stiltona. Ukusi su glatki, napredni i vrlo uravnoteženi. Postoje jasne note putera.

Fourme d’Ambert je vrlo prijatan sir. Odlično se slaže sa Sauternesom i drugim desertnim vinima, ali i nekim crvenim, kao što suRhones, Pinot Noir i Syrahs. Med takođe je odličan dodatak.

Naruči
Raklet
raklet sir za toplenje kod fracuza

Raklet

2.490 RSD / 1 KG

Unutrašnjost je svilenkasta i polučvrsta, sa laganom aromom zemlje i podruma kad je toplo. Ima pun mlečni ukus.

Raclette je takođe naziv švajcarskog jela gde se sir topi ispred vatre ili posebne mašine, a rastopljeni delovi se stružu po tanjirima za ručavanje.

Raclette dolazi u okruglim i kvadratnim oblicima i može se poslužiti sa vinima kao što je Game ili čak Cote de Rhone.

Naruči
Baskeriu
baskeriu sir kod francuza

Baskeriu

3.890 RSD / 1 KG

Sir od pasterizovanog presovanog ovčijeg mleka, ovce sorte Garone.

Poreklom iz Baskije, sa centralnih Pirineja.

Kora je nastala prirodnom fermentacijom sira, ali se uglavnom ne jede. Relativno mlad sir koji je počeo da se proizvodi 1997. Godine ali po tradicionalnom receptu lokalnih pastira starog stotinama godina. Prosečno vreme fermentacije je 6 meseci.

Naruči
Saint nectaire
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, saint nectaire

Saint nectaire

3.280 RSD / 1 KG

Sa spoljne strane Saint-Nectaire je sivkaste kore sa pigmentima žute i crvene plesni. U aromi je najizraženija nota plesnjivosti.

Kremasta, gipka, svilenkasta tekstura sira topi se u ustima otkrivajući arome oraha, sena, podruma i pečurki.

Odlično se slaže sa vinima kao što su Pommardou Mercurey / Château Neuf du Pape / Chinon / Pomerol / Cidre brut

Naruči
Morbier
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, morbile

Morbier

3.730 RSD / 1 KG

Ne, to što se sivi nisu plave plesni. To je pepeo. Morbier (čitaj morbije) se presuje posebnom metodom gde se između dva sloja nalazi i sloj pepela. On ovom siru daje posebnu notu. Korica mu je jestiva, peskaste strukture. Ukus mu je mlečan, puterast. Odlično ide uz suvo belo vino. Takodje odlično se topi u svrhu pravlenja jela „Raclette“.

Naruči
Brie
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, brie, bri sir

Brie

2.590 RSD / 1 KG

Brie je najpoznatiji francuski sir i ima nadimak „Kraljica sireva“. Brie je mekani sir nazvan po francuskoj regiji Brie, gde je prvobitno napravljen. Pre nekoliko stotina godina, Brie je bio jedan od danaka kojisu morali da se plaćaju francuskim kraljevima.

Kolutovi ovog sira su veliki i tanki, korica bele boje od plemenitih plesni, a unutrašnjost kremasta i puterasta. Možete osetiti bogate aromatične note pečuraka, mleka i badema.

Preporučuje se uparivanje sa mekim belim vinima poput Chardonnay-a, ili voćkastim crvenim vinima poput Chinon-a.

Naruči
Tomme de Savoie
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, tomme de savoie

Tomme de Savoie

4.580 RSD / 1 KG

Tomme de Savoie je prekriven sivo / smeđom korom koja je često prošarana mrljama žute, crvene i bele boje plesni. Unutrašnjost sira je boje slonovače, dok je tekstura savitljiva i ima brojne „oči“ ili rupe.Ukusi su čisti, mlečni, sa blagim citrusnim i pečurkastim notama prekrivenim prijatnom aromom pljesnivog podruma.

Uparite ga sa belim vinom iz Savoje, kao što je Chignin, Apremontili Roussette.

Naruči
Blue Cremeux
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, plavi sir, blue cremeux

Bleu d'auvergne

3.890 RSD / 1 KG

Kravlji sir plavim plesnima iz Francuske oblasti Overnja (Auvergne). Nastao oko 1850. Godine kao imitacija kozijeg Roqueforta.

Danas se sir priprema od pasterizovanog kravljeg mleka zatim se komadi cilindričnog oblika buše iglama da bi plesan lakše prodrla u sir. Zri oko 3 meseca (min. 35 dana) u hladnom i vlažnom podrumu.

Naruči
Cantal
Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, kantal

Cantal

3.890 RSD / 1 KG

Ovaj tvrdi sir snažnog i specifičnog ukusa potiče sa visoravni Aubrac u južnoj centralnoj Francuskoj, visokog pašnjaka koji cveta grubim pašnjakom koji nikada nije usečen. Tamo, usred vulkanskog pejzaža Auvergne, Laguiole i Salers uzgajaju krave koje pasu napolju tokom vrelih, olujnih leta pre nego što se tokom hladnih, snežnih zima spuštaju na domaće farme, kao i milenijumima.

Naruči
Emmental
emmental sir kod francuza

Emmental

3.550 RSD / 1 KG

Tekstura Emmentalera je vrlo glatka i gusta i baršunasta, ispresecana velikim rupama. Ukusi su mekani, voćni i slani, sa blagim ugrizom na kraju.

Kao i većina švajcarskih alpskih sireva, i Emmental se kuva u raznim jelima. Najpoznatija kombinacija je sa Gruieresirom učuvenom fondue-u, a služi se uz oštrobelo vino.

Naruči
×

Cart