PORUČITE ONLINE!

SIREVI

Francuski sirevi raznih vrsta + manja selekcija iz domaće proizvodnje.

emmental sir kod francuza

Emmental

3.600 RSD / 1 KG

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, comte

Comté

4.210 RSD / 1 KG

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, plavi sir, blue cremeux

Bleu d'auvergne

4.100 RSD / 1 KG

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, tomme de savoie

Tomme de Savoie

4.000 RSD / 1 KG

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, brie, bri sir

Brie

2.650 RSD / 1 KG

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, morbile

Morbier

3.730 RSD / 1KG

Kod Francuza, sirevi kod Francuza, francuski sir, french cheese, cheese, saint nectaire

Saint nectaire

3.350 RSD / 1KG

baskeriu sir kod francuza

Baskeriu

4.150 RSD / 1KG

raklet sir za toplenje kod fracuza

Raklet

3.470 RSD / 1KG

itchebai kod francuza

Itchebai

4.350 RSD / 1KG

gruyer

Gruyer

6.980 RSD / 1KG

kozji tomme

Kozji Tomme

4.720 RSD / 1KG

koziji sir buche denchevre

Buche de Chèvre

3.900 RSD / 1KG

roquefort

Roquefort

4.580 RSD / 1KG

puter

Puter La Crem

3.750 RSD / 1KG

young cantal

Mladi Cantal

3.750 RSD / 1KG

reblochon

Reblochon

4.650 RSD / kom

cvetni sir

Cvetni sir

4.190 RSD / 1 KG


Sirevi
Sirevi

  • Baskeriu
    • Baskeriu
    • Baskeriu

    • 415.00рсд
    • 415,00 RSD / 100g Sir od pasterizovanog presovanog ovčijeg mleka, ovce sorte Garone. Poreklom iz Baskije, sa centralnih Pirineja. Kora je nastala prirodnom fermentacijom sira, ali se uglavnom ne jede. Relativno mlad sir koji je počeo da se proizvodi 1997. Godine ali po tradicionalnom receptu lokalnih pastira starog stotinama godina. Prosečno vreme fermentacije je 6 meseci.
    • Add to cart
  • Bleu d’auvergne
    • Bleu d’auvergne
    • Bleu d’auvergne

    • 410.00рсд
    • 4.100,00 RSD / 1 KG 410,00 RSD / 100g Kravlji sir plavim plesnima iz Francuske oblasti Overnja (Auvergne). Nastao oko 1850. Godine kao imitacija kozijeg Roqueforta. 40 kilometara zapadno od Clermont Ferrand-da otkrio ga je Antoine-Roussel. Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da napravi plavi sir, primetio je da raženi hleb poprima istu plesan kao što bi i sir trebao. Plesan je…
    • Add to cart
  • Brie
    • Brie
    • Brie

    • 265.00рсд
    • 265,00 RSD / 100g Brie je najpoznatiji francuski sir i ima nadimak „Kraljica sireva“. Brie je mekani sir nazvan po francuskoj regiji Brie, gde je prvobitno napravljen. Pre nekoliko stotina godina, Brie je bio jedan od danaka kojisu morali da se plaćaju francuskim kraljevima. Kolutovi ovog sira su veliki i tanki, korica bele boje od plemenitih plesni, a unutrašnjost kremasta…
    • Add to cart
  • Buche de Chèvre
    • Buche de Chèvre
    • Buche de Chèvre

    • 390.00рсд
    • 390,00 RSD / 100g Buche de Chevre proizvodi se u regiji Savoja u francuskim Alpima. Čvrsti, okrugli presovani sir pravi se od sirovog kozjeg mleka. Poput sličnog kravljeg Tomme de Savoie , koji se proizvodi u istom regionu, i Buche de Chevre može razviti prirodnu koru tokom perioda odležavanja od najmanje sedam nedelja. Sir razvija karakterističnu pahuljastu sivu koru koja…
    • Add to cart
  • Cabardès AOP château Auzias cuvée Petits messieurs
    • Cabardès AOP château Auzias cuvée Petits messieurs
    • Cabardès AOP château Auzias cuvée Petits messieurs

    • 2,200.00рсд
    • Regija: Languedoc/ Crveno vino, duboke boje rubina. Eksplozivnog mirisa arome svežeg crvenog voća, borovnica, kompota i slatke nijanse duvana. Ukus izaziva složen i elegantan utisak na srednjim nepcima, pune je i okrugle strukture sa glatkom završnicom uz svilene i nežne tanine.
    • Add to cart
  • Cahors AOP Pigmentum MalbecCahors AOP Pigmentum Malbec
  • Comté
    • Comté
    • Comté

    • 421.00рсд
    • 421,00 RSD / 100g Proizveden od sirovog kravljeg mleka isključivo u planinskom regionu Jura u Francuskoj, Comte se proizvodi više od osam vekova. Koristi ga najmanje 50% stanovništva, ujedno je i najpopularniji francuski sir. Nakon proizvodnje, mladi sirevi se prebacuju u jednog od 16 različitih “ afinera “(ljudi koji se bave zrenjem), koji su svi specijalisti za Comte. Koturovi sira…
    • Add to cart
  • Emmental
    • Emmental
    • Emmental

    • 360.00рсд
    • 360,00 RSD / 100g Tradicionalni ementaler proizvodi se u nekoliko različitih regiona Švajcarske: Argau, Bern, Grus, Lucern, Švic, Soloturn, Sankt Galen, Turgau, Zug, Cirih i delovi Frajburga. Zaštićen švajcarskim AOC propisima, proizvodnja emental eramora se odvijati u zadružnim mlekarama, uz korišćenje kultivisanog sirovog, nefiltriranog kravljeg mleka koje se dobija u krugu od 30 km. Mleko za proizvodnju ne može poticati…
    • Add to cart
  • Gruyer
    • Gruyer
    • Gruyer

    • 698.00рсд
    • 698,00 RSD / 100g Ovaj švajcarski sir je iz iste porodice kao i emmental i compté. Ono što je u Francuskoj compté to je u Švajcarskoj gruyère. Neutralnog je mirisa, orašastog ukusa. Kora mu je spolja svetlo braon, a iznutra je boje slonovače.Sem kao posluženje na dasci, može se kombinovati i u jelima, koristi se npr. za fondu.
    • Add to cart
  • Itchebai
    • Itchebai
    • Itchebai

    • 435.00рсд
    • 435,00 RSD / 100g Mešavina kozijeg i ovčijeg mleka. Potiče sa francuskih Pirineja. Nežne teksture i ukusa.
    • Add to cart
  • Kozji Tomme
    • Kozji Tomme
    • Kozji Tomme

    • 472.00рсд
    • 472,00 RSD / 100g Sir prelepe arome koji se istopi u vašim ustima dajući osećaj prijatnosti, topline i uživanja.Sir od kozijeg mleka iz prelepog predela Berry mek i fin mlečno beo iznutra, sa braon koricom spolja lepo se slaže uz meka vina, naš predlog su: crveno vino Bourgogne ili Sauvignon blanc
    • Add to cart
  • Le petit pont rosé IGP Pays d’OcLe petit pont rosé IGP Pays d’Oc